Amazon виплатить штраф у $134,5 тис. за порушення санкцій щодо Криму, Ірану і Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon виплатить штраф у $134,5 тис. за порушення санкцій щодо Криму, Ірану і Сирії

Фондовий ринок
264
Amazon.com Inc., найбільший в світі інтернет-ритейлер, виплатить штраф у розмірі $134,523 тис. Для врегулювання претензій американської влади, пов’язаних з порушенням компанією кількох санкційних програм, йдеться в заяві OFAC (Office of Foreign Assets Control, підрозділ Мінфіну США, що відповідає за правозастосування в сфері санкцій).
У OFAC зазначають, що “через недоліки автоматизованої системи відстеження санкцій Amazon.com компанія поставляла товари і послуги людям, які підпадають під санкції OFAC, клієнтам в регіонах або країнах, щодо яких діють санкційні програми, включно з Кримом, Іран і Сирію, а також особам, які перебувають або працюють в зарубіжних місіях держав, які перебувають під американськими санкціями”.
У період з листопада 2011 року по жовтень 2018 року особи, які перебували в Криму, Ірані та Сирії, розміщували на платформі Amazon.com замовлення на купівлю споживчих товарів і послуг, і в деталях транзакцій чітко простежувалося, що доставка буде здійснюватися в регіони, що перебувають під американськими санкціями, йдеться в заяві регулятора.
У сервісі Amazon.com також приймалися і оброблялися замовлення людей, які перебувають або працюють в зарубіжних місіях Куби, Ірану, Північної Кореї, Судану та Сирії, для яких також діють санкційні режими.
Загальна сума транзакцій з урахуванням поставок приватним особам, які перебувають під різними санкціями OFAC, склала близько $269 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас