Міжбанк: середа буде динамічною і цікавою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа буде динамічною і цікавою

Валюта
546
Середа на валютному ринку пройде динамічно і цікаво.
З одного боку – паніка після відставки глави Нацбанку явно стихла і клієнти увійшли вже в звичайний діловий ритм, що привело до поступового повернення котирувань міжбанку і готівкового ринку до рівнів нижче 27 гривень. Це заспокоїло частину покупців і дає їм можливість навіть активно торгуватися протягом дня і вибирати оптимально низький рівень курсу.
Але всі розуміють, що інтрига навколо нового глави НБУ і подальшої грошово-кредитної і валютної політики регулятора зберігається, що впливає на настрої учасників ринку в середньостроковій перспективі.
З іншого боку – починаючи з 8 липня і до кінця цього тижня проходять масовані погашення попередніх випусків ОВДП, значна частина яких куплена іноземцями. Від того як поведуть себе нерезиденти з отриманими гривневими ресурсами – залежить тиск на курс на міжбанку найближчим часом. З урахуванням того, що вчорашній аукціон Мінфіну України з продажу нових облігацій пройшов дуже слабо і продали всього паперів на 312,8 млн гривень – вихід на ринок гривні від погашень попередніх облігацій є істотною загрозу для стабільності курсу.
У середу він буде залежати від трьох основних чинників:
  1. Рішень нерезидентів щодо гривні, яку отримують від погашення ОВДП. Швидше за все вони будуть купувати валюту, що створить певний тиск на ринок і курс. Важливо – в яких обсягах і за який термін вони будуть купувати необхідні їм обсяги валюти;
  2. Господарської діяльності клієнтів і завершення періоду виведення дивідендів “дочками” іноземних компаній. Фактично всі основні з цих «дочок» вже закрили свої покупки валюти під такі операції і сьогодні лише остаточно їх завершать, а ось великі місцеві клієнти все активніше виходять на торги. Експортери – в зв’язку з браком у них гривні для фінансування поточної діяльності. А імпортери – на побоюваннях можливого зростання курсу – все ж вважають за краще закривати свої поточні операції досить оперативно, а не грати в курсову рулетку. Залежність міжбанку від поведінки і курсових завдань найбільших гравців в середу посилиться;
  3. Інтервенції Нацбанку і поведінки спекулянтів. Цінники інтервенцій НБУ залишаться основним курсовим орієнтиром для міжбанку. А спекулянти при найменшій можливості постараються розгойдувати курс протягом сесії.
Котирування на міжбанку на 8 липня за нашим прогнозом будуть у межах: долар – коридор 26,85-27,10 гривень, євро – коридор 30,20-30,65 гривень. Ми очікуємо обсяги операцій на торгах близько $220-260 млн при здійсненні до 520-660 угод
З додаткового позитивного для гривні можна відзначити і вчорашню новину Нацбанку про збільшення резервів до $28,5 млрд.
Незважаючи на всі гучні заяви частини відомих економістів про можливе зростання курсу після зміни глави Нацбанку – на готівковому ринку зараз ажіотажу фактично не спостерігається. У простих громадян вільної гривні немає, а багатші вже купили валюту в тих обсягах, які вони планували. Тому тиску на курс з боку цього сегменту валютного ринку не відбувається. Готівковий ринок в середу буде працювати лише з оглядкою на ситуацію на міжбанку. Своєї гри “на підвищення” або “на пониження” обмінники вести не будуть.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,91 / 26,94
євро – 30,38 / 30,40
російський рубль – 0,3771 / 0,3776
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас