НБУ проведе новий своп-аукціон раніше від запланованого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ проведе новий своп-аукціон раніше від запланованого

Казна та Політика
360
Національний банк проведе другий аукціон своп процентної ставки серед банків 15 липня 2020 року.
«З огляду на тестовий характер першого аукціону та збільшення кількості банків, які вже підписали відповідні генеральні договори про проведення процентного свопу з Нацбанком, прийнято рішення не відкладати проведення другого аукціону до серпня, як планувалось раніше», – повідомляє НБУ.
Банки можуть подати заявку на участь в аукціоні до 12:00 15 липня через функціонал FX Trading торговельної системи Refinitiv чи функціонал IB Chat системи Bloomberg.
Результати аукціону стануть відомі того ж дня о 17:00. Мінімальна сума заявки банку – 10 млн грн. Загальний обсяг аукціону – 2 млрд грн. Один банк може подати не більше 5 заявок.
Нагадаємо, що перший своп-аукціон відбувся 2 липня, участь у ньому взяли лише чотири банки.
Загальний обсяг заявок склав 1,38 млрд грн. З них були задоволені заявки двох банків на 20 млн грн. Середньозважена фіксована процентна ставка, запропонована цими банками в обмін на плаваючу ставку, яка визначається залежно від значень індексу UONIA, становила 6,5%.
Наступний своп-аукціон Національний банк планував на серпень.
У травні Нацбанк запровадив інструмент, який запустив в червні процентний своп та сприятиме довгостроковому банківському кредитуванню.
Для практичного впровадження нового інструменту НБУ додатково затвердив модель оцінки свопу процентної ставки на індекс овернайт.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас