Для Android терміново випустили відразу два патчі безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для Android терміново випустили відразу два патчі безпеки

Фондовий ринок
922
Система Android зазвичай вразлива для численних атак кіберзлочинців по всьому світу. Саме тому Google (Android) і OEM-виробники зазвичай випускають оновлення безпеки для смартфонів. Нещодавно були випущені два оновлення для Android, і їх необхідно завантажити користувачам Android. За словами Google, ці оновлення дбають про те, що він називає “критичною вразливістю безпеки”. Google оголосила про випуск цих оновлень в своєму новому бюлетені з безпеки. Два патчі безпеки для Android почали випускатися першого липня і п’ятого липня.
Згідно з бюлетенем, одне з оновлень усуває вразливості в службах Android і Google. Однак другий обробляє відновлення компонентів Broadcom, MediaTek і Qualcomm. Google говорить, що це оновлення виправляє досить серйозні вразливості. Він сподівається, що виробники смартфонів також випустять це оновлення для своїх смартфонів.
Втім, якщо вам пощастило отримати це оновлення, будь ласка, встановіть його негайно. Заява Google про оновлення частково говорить “Найбільш серйозною з цих проблем є критична вразливість системи безпеки компонента. Ця вразливість може дозволити віддаленому зловмисникові, який використовує спеціально створений файл, виконати довільний код у привілейованому процесі.
Оцінка серйозності заснована на впливі, який вразливість може чинити на пристрій, якщо припустити, що засоби захисту платформи і служби відключені з метою розробки або в разі успішного обходу”.
Одна з вразливостей дозволяє локальним шкідливим програмам обходити вимоги взаємодії з користувачем для отримання додаткових дозволів. Це означає, що користувачам не потрібно визначати дозволи на доступ, а шкідливі програми можуть отримати повний доступ до вашого телефона.
Першими оновлення отримають смартфони Pixel. Якщо ви використовуєте чистий Android, ви отримаєте це оновлення прямо зараз. Однак іншим системам може знадобитися деякий час, перш ніж виробники випустять оновлення для користувачів. Таким чином, якщо ваш пристрій не має цього оновлення, потрібно почекати. Вони, ймовірно, “прилетять” в найближчі тижні, якщо виробник телефонів вважатиме це важливим.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас