Акції Tesla наближаються до позначки $1500 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Tesla наближаються до позначки $1500

Фондовий ринок
980
Минулого тижня ринкова капіталізація американського виробника електромобілів Tesla вперше перевищила $200 млрд (якщо ви раптом пропустили нашу замітку про короткі шорти Tesla). На тлі відмінних результатів минулого кварталу і високих очікувань інвесторів курс акцій Tesla піднімається все вище і вище – за підсумками торгів на біржі NASDAQ, що пройшли 6 липня, акції Tesla подорожчали на 13,48%, з $1200 до 1371,58. Більше того, після закриття основної торговельної сесії акції продовжили дорожчати, впевнено рухаючись до наступного знаменного рубежу в $1500 – найімовірніше, його буде пройдено вже сьогодні після відкриття біржі.
Як уже було відзначено вище, акції Tesla ростуть на тлі успіхів автовиробника і твердої віри інвесторів у світле майбутнє компанії – за підсумками цього року Tesla планує відвантажити 500 тис. автомобілів (в 2019 році результат склав 367 500 авто), а в наступному може вийти на обсяг продажів в мільйон машин. В кінці травня компанія провела модернізацію, щоб до кінця року збільшити потужність головного американського заводу в Фрімонті з колишніх 500 тис. до 600 тис. автомобілів на рік).
Прямо зараз йде налагодження другого цеху Phase 2 зі складання Model Y на шанхайській Gigafactory 3 (після її введення потужність підприємства зросте до 300 тис. електрокарів) і будівництво німецького заводу Tesla Gigafactory 4 в Бранденбурзі – поставку перших німецьких Model Y заплановано на 2021 рік.
Крім того, Tesla ось-ось оголосить місце будівництва другого американського заводу, де будуть випускатися електричні пікапи Tesla Cybertruck і компактні кросовери Model Y. Найімовірніше, підприємство розташується в Техасі. Врешті, в одному з нещодавніх твітів Ілон Маск згадав про плани щодо ще одного заводу в Азії в більш далекому майбутньому.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас