Президент доручив Міненерго вивести шахтарів з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент доручив Міненерго вивести шахтарів з кризи

Казна та Політика
341
Президент України доручив Міненерго забезпечити енергогенеруючі підприємства вугільною продукцією вітчизняного виробництва та відновити роботу вугільних шахт, які нині перебувають у простої. Про це повідомляє прес-служба Міненерго, де вчора відбулась відповідна нарада.
У нараді взяли участь представники генеруючих компаній, вугільної галузі та незалежних профспілок гірників, які 30 червня почали безстрокову акцію під стінами Офісу Президента з вимогою забезпечити стабільну роботу шахт та виплати заробітної плати.
“Для стабільної роботи електроенергетичної галузі необхідні комплексні рішення. Ми маємо розуміти, як буде працювати енергетика і вугільна галузь у найближчий перспективі. Наразі необхідно забезпечити прогнозований збут вугілля та повернути до роботи шахтарів”, — наголосила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.
Та є проблема. Незважаючи на рішення Кабміну щодо пріоритетного використання вітчизняного вугілля на теплових електростанціях, на даний час “Центренерго” продовжує використовувати природний газ замість вугілля. Тому, “Центренерго” було рекомендовано визначитись із перспективами закупівель вугільної продукції до кінця року, інформують в Міненерго.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас