Міжбанк: "дзвіночки", які буде враховувати ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: "дзвіночки", які буде враховувати ринок

Валюта
1220
У вівторок на ситуацію з валютою вплинуть такі фактори:
1. Продовження реакції ринків на зміни, які відбуваються в керівництві НБУ. Після відставки Якова Смолія, вчора Наглядова рада Нацбанку не продовжила повноваження заступника голови глави Правління НБУ – Олега Чурія, який курирує ринкові операції регулятора. Це сигнал для всіх учасників ринку про майбутні зміни в грошово-кредитній та валютній політиці Нацбанка. Клієнти і банки будуть враховувати ці “дзвіночки” в своїй роботі.
Інтрига – хто буде главою цього відомства, а тепер ще й одним з його заступників, які курують валютні, ресурсні та інші операції Нацбанку – зберігається;
2. Період виведення дивідендів “дочками” іноземних компаній. Частина цих структур вже закрила свої купівлі валюти під ці операції, але є ще близько 10-15 великих компаній, які поки не повністю це зробили. Їх вихід на торги з купівлею відсутньої валюти збільшить попит на міжбанку, що буде працювати проти гривні;
3. Господарська діяльність компаній. Дефіцит гривні у більшості компаній зберігається, що стимулює у експортерів продаж валютної виручки і одночасно стримує можливості щодо її купівлі імпортерами. Поки це підтримує нацвалюту на міжбанку і навіть приводить до її зміцнення, як це сталося вчора;
4. Аукціон Мінфіну України щодо розміщення гривневих ОВДП. Чиновники запропонують папери на 3 місяці, 1 рік і трохи більше півтора року. До остаточного визначення з подальшим главою Нацбанку ми не чекаємо значних обсягів розміщення облігацій за рахунок іноземних інвесторів, але українські (в основному держбанки) – продовжать це активно робити, що позначиться на ресурсному міжбанку і опосередковано і на валютному ринку;
5. Дії спекулянтів, Нацбанку і нерезидентів. Спекулянти вже з минулої п’ятниці роблять спроби розгойдати курс на нестабільності ситуації навколо НБУ, що їм поки особливо не вдається. Спроби розгойдати котирування продовжаться і сьогодні.
Спекулянти будуть заробляти:
1) на різниці між готівковим і безготівковим курсами валют;
2) в форматі роботи “в дві сторони”;
3) намагатися зіграти “на підвищення” або “на пониження”, підлаштовуючись під дії великих гравців ринку.
НБУ залишиться головним маркетмейкером валютного ринку і його цінники при інтервенціях будуть основним орієнтиром по курсу для всіх учасників торгів.
Нерезиденти продовжать поступово виходити з українських ОВДП, але будуть валюту купувати невеликими обсягами, щоб не сильно “розбурхувати” міжбанк і “не підривати” котирування.
При можливості Нацбанк буде намагатися поповнити резерви за рахунок викупу надлишку пропозиції долара на торгах, чим і утримає курс долара від істотного просідання при надлишку валюти.
Якщо ж на торгах відчуватиметься брак пропозиції, то НБУ вважатиме за краще не витрачати резерви і надасть міжбанку самому знаходити рівноважний курс.
Котирування долара на міжбанку 7 липня за нашим прогнозом будуть у межах 26,80 – 27,15 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,92 / 26,95
євро – 30,49 / 30,52
російський рубль – 0,3753 / 0,3761
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливаннях на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас