Мінекономіки презентувало концепцію підтримки АПК на три наступні роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки презентувало концепцію підтримки АПК на три наступні роки

Аграрний ринок
223
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства презентувало проект державної підтримки АПК на 2021-2023 роки; проектом запропоновані нові напрямки підтримки, такі як страхування врожаю, розвиток бджільництва і нішевого і органічного виробництва.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.
“6 липня відбулася нарада заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями, на якій було представлено проект державної підтримки АПК на 2021-2023 роки за ключовимих напрямками”, – йдеться в повідомленні.
За словами Висоцького, пропонується зберегти ті напрямки державної підтримки галузі, які довели свою ефективність, а також впровадити кілька нових.
«Ми адаптували програми до нових умов і потреб виробників, додавши такі напрямки, як страхування врожаю, підтримку нішевого і органічного виробництва, бджільництва», – підкреслив заступник міністра.
Так, програма з підтримки тваринництва на 2021-2023 роки передбачає надання спеціальних бюджетних дотацій з метою реконструкції ферм і комплексів, зміни структури виробництва, поліпшення якісного складу поголів’я, підтримки біорізноманіття та біологічної безпеки.
Підтримка рослинництва передбачається шляхом впровадження форвардних програм із закупівлі зерна (гречки, проса, вівса, жита), впровадження дотацій для виробників і сезонних імпортних мит.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас