Саудівська Аравія готова почати цінову війну на нафтовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія готова почати цінову війну на нафтовому ринку

Енергетика
3118
Саудівська Аравія пригрозила почати цінову війну на нафтовому ринку, якщо члени угоди ОПЕК+ не компенсують обсяги скорочень видобутку, зобов’язання за якими вони не виконали раніше.
Про це, з посиланням на інформовані джерела, повідомляє Агентство нафтогазової інформації.
Зазначається, що міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман в останні тижні висунув ультиматум, попросивши Анголу і Нігерію представити докладні плани щодо додаткових скорочень, які компенсують не виконані ними зобов’язання в перші місяці дії угоди. Така позиція фактичного лідера ОПЕК може призвести до нових проблем в Організації країн-експортерів нафти. Це відбувається через кілька місяців після того, як Саудівська Аравія вела цінову війну з РФ, через розбіжності з приводу забезпечення нафтою світових ринків під час поширення коронавірусу.
Рішення, прийняте на початку березня, викликало негайний обвал цін на нафту, які впали на 25% в США – до їх найнижчого рівня з 2016 року. Це змусило Саудівську Аравію, Ірак, Нігерію та інші нафтовидобувні країни задуматися про скорочення бюджету, в той час як виробники в США почали скорочувати витрати.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас