Британія відвернулась від Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія відвернулась від Huawei

Фондовий ринок
781
Британія цього року має намір відмовитись від обладнання Huawei в своїх мережах 5G. Про це із посиланням на британські ЗМІ повідомляє CNBC.
Телеканал наголошує, що якщо це правда, це виявиться «значним поворотом в позиції влади стосовно китайського телекомунікаційного гіганта».
Влада країни, за повідомленнями, взялась за розробку планів по вилученню обладнання Huawei з британських мереж наступного покоління до кінця року.
Нагадаємо: у січні Лондон заявив, що Huawei може зіграти обмежену роль в розгортанні 5G в країні, і це викликало невдоволення США, оскільки вони намагались змусити інші країни взагалі відмовитись від послуг та обладнання китайського телекомгіганта. Вашингтон вже не перший рік наполягає на тому, що Huawei становить собою загрозу для національної безпеки у зв’язку із тим, що її обладнання може бути використано китайською владою для шпигунства.
Рішення британської влади було, як повідомляють ЗМІ, викликане новим звітом одного з підрозділів британського розвідувального агентства GCHQ, який викликав занепокоєння щодо безпечності співпраці з китайською компанією.
Як повідомлялось, днями США офіційно визначили китайські Huawei і ZTE загрозами для національної безпеки.
До цього адміністрація Трампа дійшла висновку, що провідні китайські компанії, в тому числі виробник телекомунікаційного обладнання Huawei Technologies і Hikvision, яка спеціалізується на відеоспостереженні, перебувають у власності або під контролем китайських військових.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас