Google купує канадського виробника популярних смарт-окулярів Focals — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google купує канадського виробника популярних смарт-окулярів Focals

Фондовий ринок
387
Alphabet Inc., материнська компанія Google, підтвердила те, що техногігант придбав канадський стартап North, який розробляє смарт-окуляри Focals.
Умови угоди не розголошуються, проте The Globe and Mail повідомили, що Google заплатив за North близько 180 мільйонів доларів, пише PYMNTS.
“Технічний досвід North буде корисний нам, оскільки ми продовжуватимемо інвестувати в сфери апаратного забезпечення і розвиватимемо обчислювальні технології”, – стверджує Рік Остерлох, старший віцепрезидент з пристроїв та послуг в Google.
За словами Остерлоха, Google хоче створити таке майбутнє, де всі пристрої функціонують разом, а технології відходять на другий план.
“Ми називаємо це обчислювальне середовище”, – говорить Рік Остерлох.
У працівників North не виникнуть незручності. Вони приєднаються до команди Google і працюватимуть у канадських містах Кітченер і Ватерлоо.
Стівен Лейк, Меттью Бейлі та Аарон Грант, співзасновники канадського стартапу, позитивно оцінюють придбання North американським техногігантом. Для них головне є те, що вони й далі зможуть працювати зі своїх рідних міст – Кітченер й Ватерлоо.
“Об’єднання з Google значно покращить наше спільне бачення технологічного майбутнього”, – зазначають співзасновники North у блозі стартапу.
Смарт-окуляри North під назвою Focals під час старту продажів у січні 2019 року коштували 1000 доларів. Згодом стартап знизив ціну цього продукту до 600 доларів. Однак навіть після зменшення вартості “розумні” окуляри Focals не дуже добре продавалися: стартапу вдалося продати близько тисячі екземплярів.
На лінзах смарт-окулярів відображається інформація зі смартфону: дата й час, погода, різні сповіщення, пошта тощо.
Як відомо, компанія Google теж розробила смарт-окуляри Google Glass і представила їх ще у 2013 році. Однак пристрій техногіганта працював зі збоями, час автономної роботи був надто коротким, а деякі користувачі зазначили, що він має “безглуздий вигляд”. У результаті компанія відмовилася від подальшого розроблення Google Glass.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас