У Раді оцінили вплив відставки Смолія на гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді оцінили вплив відставки Смолія на гривню

Валюта
2110
Голова Комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев не бачить загроз для співпраці з МВФ та для курсу гривні після заяви про відставку голови Нацбанку Якова Смолія.
Про це Гетманцев сказав у коментарі журналістам перед засіданням Верховної Ради в четвер.
“Якщо говорити про перспективи меморандуму з Міжнародним валютним фондом, я не бачу особливих загроз ані для меморандуму з Міжнародним валютним фондом, ані для курсу гривні, бо вже “розганяють зраду” навколо того, що завтра у нас буде курс по 30, 40, 50 грн, в кого наскільки фантазії вистачає. Я переконаний, що ринки сприймуть цю новину, цю подію спокійно, бо ніхто не відмовляється від того курсу на макроекономічну фінансову стабільність, який веде Національний банк”, – сказав Гетманцев.
Депутат також підкреслив, що меморандум з МВФ підписують 4 посадові особи, які підписують цей документ від імені тих органів, які вони очолюють. “Якщо посадова особа змінюється, то, відповідно, зобов’язання наслідуються наступником”, – зауважив Гетманцев.
Водночас депутат передбачає, що, вочевидь, МВФ “не буде радіти” рішенню Смолія про відставку.
“Якщо говорити про позицію Міжнародного валютного фонду, вочевидь, вони не будуть радіти такому рішенню Смолія. Але я хочу підкреслити, що це є рішення голови Національного банку, на яке ми повинні адекватно відреагувати. Ми не маємо можливості не відреагувати на це рішення і повинні вжити відповідних заходів для його виконання”, – сказав Гетманцев.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас