Англійський суд розгляне позов ПриватБанку до Коломойського в 2022 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Англійський суд розгляне позов ПриватБанку до Коломойського в 2022 році

Фондовий ринок
415
Англійський суд встановив дату розгляду по суті позову ПриватБанку проти колишніх акціонерів на понад $3 млрд.
Високий суд Англії та Уельсу призначив розгляд по суті справи ПриватБанку проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на 1 березня 2022 року.
Очікується, що розгляд справи триватиме від 10 до 13 тижнів, повідомили в ПриватБанку.
Відповідачі клопотали про відкладення розгляду справи принаймні до жовтня 2022 року, але суддя ухвалив, що всі сторони повинні бути готові розпочати слухання 1 березня 2022 року.
“У рішеннях, ухвалених під час дводенної наради про порядок розгляду справи, суддя Манн погодився з аргументами ПриватБанку щодо низки питань стосовно графіку розгляду справи та інструкцій щодо підготовки до розгляду. Уже тривалий час продовжується процедура підготовки до слухання по суті зі встановленими строками для різних її етапів, які необхідно пройти до початку розгляду справи всім сторонам”, – зазначили в ПриватБанку.
Всесвітній арешт активів пана Боголюбова та пана Коломойського залишається в силі і буде залишатися в силі до моменту винесення рішення після завершення розгляду справи.
ПриватБанк впевнений, що в кінцевому рахунку йому вдасться повернути суму, заявлену у позові, яка наразі складає понад $3 млрд (включаючи відсотки).

Довідка Finance.ua:

  • Позов банку стосується шахрайських дій стосовно кредитів на суму $1,9 млрд, які були використані для здійснення авансових платежів шести компаніям-відповідачам за «удаваними» договорами поставки, які «не могли бути виконані» та більше того, навіть не було жодного наміру на їхнє виконання. Вони були використані як прикриття для виправдання витоку величезних сум коштів із банка”.
  • $1,8 млрд були проведені через три англійські компанії.
  • Банк заявляє, що такі шахрайські дії завдали збитку на суму $1,9 млрд плюс проценти (що нараховуються у розмірі близько $500 в день), та залишається впевненим, що в кінцевому рахунку йому вдасться привести свої позовні вимоги до розгляду в суді Лондона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас