Японський стартап створив розумну маску для пандемії коронавірусу (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський стартап створив розумну маску для пандемії коронавірусу (фото)

Технології&Авто
1723
Оскільки носіння масок стає нормою в умовах пандемії коронавірусу, японський стартап Donut Robotics розробив “розумну маску”, підключену до Інтернету, яка може передавати повідомлення і перекладати з японської вісьмома іншими мовами. Біла пластикова “C-mask” одягається на стандартні маски для обличчя і з’єднується через Bluetooth з додатком для смартфона і планшета, який може перетворювати мову на текстові повідомлення, здійснювати дзвінки або посилювати голос власника маски.
Японський стартап створив розумну маску для пандемії коронавірусу (фото)
Інженери Donut Robotics розробили ідею маски, коли шукали продукт, який допоміг би компанії пережити пандемію. Коли вибухнув коронавірус, вони щойно уклали контракт на поставку роботизованих гідів і перекладачів в Токійський аеропорт Ханеда.

Але цей продукт став незатребуваним після краху авіаперевезень.
Перші 5000 масок Donut Robotics будуть відправлені покупцям в Японії, починаючи з вересня. Також планується продавати їх у Китаї, США та Європі. Маска Donut Robotics вартістю близько $40 розрахована на масовий ринок. За словами представника компанії, однією з цілей є отримання доходу від абонентських послуг, пропонованих через додаток, який користувачі будуть завантажувати.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас