SpaceShipTwo здійснив другий високошвидкісний політ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceShipTwo здійснив другий високошвидкісний політ (відео)

Технології&Авто
1032
Virgin Galactic провела другий випробувальний політ свого суборбітального корабля SpaceShipTwo зі свого космодрому в Нью-Мексико і тепер заявляє, що готова відновити польоти космічного корабля.
Космічний корабель SpaceShipTwo, названий VSS Unity, здійснив політ у небі над американським космодромом. Це був другий безкоштовний політ транспортного засобу на космодромі після польоту на глісаді, який відбувся 1 травня. Це сталося приблизно через два з половиною місяці після того, як компанія відправила туди транспортний засіб з Каліфорнії.
Компанія оголосила про цей політ як про “високошвидкісне” випробування SpaceShipTwo, коли під час зниження космічний апарат досяг швидкості 0,85 Маха. Більш висока швидкість, говориться в заяві компанії, була досягнута для перевірки того, як транспортний засіб витримує умови, наближені до умов під час польоту з увімкненим двигуном.
Пілоти також провели серію маневрів, щоб порівняти характеристики машини з аналогічними маневрами на більш повільних швидкостях.
За словами представників компанії, завершення випробувань дозволяє їй відновити випробувальні польоти.
“Це був важливий тест, який, в очікуванні огляду даних, означає, що тепер ми можемо розпочати підготовку транспортних засобів до польоту з приводом”, – заявив Джордж Уайтсайдс, виконавчий директор Virgin Galactic.
Нагадаємо, Востаннє SpaceShipTwo виконав випробувальний політ в лютому 2019 року з Мохаве, штат Каліфорнія, на його борту перебували три людини. Вони досягли висоти понад 80 кілометрів, яку компанія, а також урядові установи США визначають як межу космосу. Відтоді компанія облаштувала інтер’єр салону і виконала інші модифікації корабля.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас