«Домашню» версію робособаки Spot показали в дії (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Домашню» версію робособаки Spot показали в дії (відео)

Технології&Авто
518
Чотириногий робот Spot, створений інженерами Boston Dynamics, нещодавно надійшов у продаж. Але придбати його поки можуть лише бізнес-клієнти. Втім, за словами розробників, незабаром шанс обзавестися механічним вихованцем з’явиться у всіх бажаючих.
Засновник компанії Марк Райберт опублікував відеоролик, в якому продемонстровані можливості «домашньої» версії знаменитої робособаки.
У найближчі місяці компанія планує випустити в продаж спеціальну конфігурацію Spot з механізованою рукою. Однією з її особливостей стала функція, при активації якої кінцівка нерухомо утримується в певному положенні, а робот може переміщатися навколо точки фіксації.
Оснащення маніпулятором, за словами інженерів, істотно розширить можливості робота як на виробництві, так і в побуті. Хоча зараз він не сертифікований як безпечний для домашнього використання механізм, виробник вже розробив прототип чотириногого побутового помічника, який буде коштувати дешевше від бізнес-версії.
«У нас також є проект, який, я впевнений, багатьом з вас буде дуже цікавий – йдеться про прибирання вашого будинку. Зараз Spot ще недоступний для домашнього використання, але коли-небудь це станеться», – зазначив Райберт.
Виробник розглядає і такі сфеиі застосування Spot, як доставка посилок і догляд за людьми похилого віку. Залежно від комплектації, робособака може оснащуватися камерами з круговим оглядом, що дозволяє йому орієнтуватися і пересуватися самостійно.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас