Агентства Platts і Argus запускають нові бенчмарки для американської нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентства Platts і Argus запускають нові бенчмарки для американської нафти

Енергетика
281
Агентства по ціноутворенню на нафту Platts і Argus запускають нові бенчмарки для нафти, що видобувається в США.
Як повідомляє Reuters, нові еталонні орієнтири почнуть діяти відсьогодні, з 26 червня.
Два агентства борються за першість, щоб щодня оцінювати більше 3 млн барелів нафти, що поставляється на світові ринки з узбережжя Мексиканської затоки США. Однак до сьогодні ціни на сировину були прив’язані до ф’ючерсів на нафту марки West Texas Intermediate (WTI), яка відображає нафту Західного Техасу, яка поставляється в Кушинг, штат Оклахома.
Видання зазначає, що Кушинг втратив свою значущість, оскільки видобуток сланцевої нафти в Техасі за останнє десятиліття значно виріс, а наприкінці 2015 року Вашингтон зняв заборону на експорт сирої нафти із США.
Нафтовидобувна промисловість значною мірою залежить від щоденних оцінок цін на нафту від Platts і Argus для покупки і продажу її в різних регіонах. Агенства використовують різні методології для оцінки.
За заявою Argus, котирування агентства охоплюватимуть нафту, що видобувається в семи місцях Мексиканської затоки, включаючи Східно-Х’юстонський термінал Magellan Midstream Partners, три термінали, що належать партнерам Enterprise Products, і морські точки видобутку в Х’юстоні, Сібруке і Техасі.
«Тепер у трейдерів буде можливість вибрати новий еталон, який буде представляти весь ринок узбережжя Мексиканської затоки», – сказав Юан Крейк, глава американського представництва в Argus Media.
Він сказав, що, ймовірно, з часом агентство охоплюватиме більше локацій.
Нова оцінка Platts, Platts American Gulf Coast Select (AGS), буде відображати сиру нафту, що поставляється з Пермського басейну на заході Техасу і Нью-Мексико за основними трубопроводами в Перську затоку.
За словами редакційного директора S & P Global Platts Річарда Сванна, економіка сирої нафти на цьому ринку зараз не представлена на торгах. Він додав, що «учасники ринку закликали до еталонного показника, який правильно відображав би ядро фізичного ринку на узбережжі Мексиканської затоки».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас