Біометричні платежі: успіхи FacePay24 в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні платежі: успіхи FacePay24 в Україні

Фінтех і Картки
723
У вересні 2019 року ПриватБанк запустив проєкт FacePay24, який дозволяє користувачеві оплачувати покупки обличчям, не дістаючи при цьому картку або смартфон. І за пів року сервісом скористалися понад 70 тис. клієнтів в 24 торгових точках.
Про це розповіла Христина Кармазіна, керівник e-commerce проєктів, на вебінарі “FinUpDate: Випуск 9. Цифрові платежі та правила безпеки на кожен день”. Учасники вебінару не тільки дізналися більше про платіжні інструменти та як безпечно оплачувати покупки і здійснювати грошові перекази, а й отримали подарунки від партнерів розіграшу – 4bill, UFL.
За її словами, портрет користувача у FacePay24 такий: в основному зареєстровані користувачі – це молоді люди, 70% з яких чоловіки.
Як працює FacePay24:
  • потрібно пройти реєстрацію в Приват24 – зробити 3 фото, обрати картку, з якої далі будуть оплачуватися покупки, і зберегти налаштування;
  • коли клієнт приходить в магазин зі встановленою системою FacePay24, він фотографується на касі, яка потім відправляє ці фото в банк;

Те, чого ви не знали про Приват24

  • банк розпізнає людину – порівнює з тією фотографією, яку робив користувач при реєстрації через Приват24. Якщо рівень розпізнання понад 99%, банк проводить операцію з картки, прив’язаної до FacePay24, і віддає сигнал про це на роздріб.
Де можна платити обличчям:
  • Hop Hey (2 магазини в Дніпрі);
  • Велика кишеня і Велмарт (11 і 7 магазинів відповідно);
  • Білий налив (1 відділення в Києві);
  • Dinner’s (2 ресторани);
  • Таврія В (2 магазини в Одесі).
“Зараз система FacePay24 працює з точністю розпізнавання в 88%. Помилкові спрацьовування становлять частку в 14%”, – поділилася підсумками Христина Кармазіна.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас