У МОЗ розповіли про роботу над системою eНealth — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли про роботу над системою eНealth

Казна та Політика
303
В Україні розвивають систему eНealth, за допомогою якої можна буде зменшити адміністративне навантаження на лікарів та відійти від паперових довідок.
Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізацій Ярослав Кучер.
“Перше, це забезпечити на основі даних, які ми збираємо через систему eНealth, повність прозоре та чітке фінансування системи охорони здоров’я в Україні. Коли пацієнт приходить у медичний заклад, інформація про нього зберігається, далі ми можемо прогнозувати, що буде необхідно далі, планувати бюджетні фінанси і розуміти реальну ситуацію, що відбувається у нашій країні. Система eНealth допомагає зменшити адміністративне навантаження на лікарів, прийшов час відійти від великих паперових книжок, у яких неможливо нічого розібрати. Депаперизація, відхід від довідок. Довідки мають видаватися онлайн і бути доступними у зручному режим”, — зазначив він.
Так, за словами Кучера, головним пріоритетом у роботі над системою є захист персональних даних.
“Розвиваючи систему eНealth, основним пріоритетом є захист персональних даних і інформації, яка знаходиться у цих базах даних. Ми використовуємо найкращі цифрові практики для того, щоб управляти цією інформацією…Ми тільки на шляху розробки, але багато чого зроблено”, — додав він.

Довідка Finance.ua:

  • eНealth — це українська інформаційно-телекомунікаційна система, що забезпечує автоматизацію ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас