Кожна третя сім'я отримує субсидії і пільги на комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна третя сім'я отримує субсидії і пільги на комуналку

Особисті фінанси
2770
Допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг отримують майже 34% українських домогосподарств. З них 1,8 млн домогосподарств — пільгу та 3,2 млн домогосподарств — субсидію.
Про це повідомляє “Урядовий кур’єр”.
За словами заступника міністра розвитку громад і територій Наталії Хоцяновської, у разі, якщо людина продовжує накопичувати заборгованість, виплату пільги або субсидії можуть призупинити, проте 91-97% з цих людей не мають боргів за комуналку.
При цьому 9,9 млн домогосподарств, які не мають права на отримання пільг або субсидій або не скористалися цим правом, мають борги за житлово-комунальні послуги.
Нагадаємо, що раніше в законопроєкті № 3613, авторами якого є нардепи з фракції “Слуга народу” Михайло Лаба, Ігор Кривошеєв і Анатолій Костюх пропонувалося встановити додаткові штрафи за борги з комуналки (зараз, відповідно до закону про житлово-комунальні послуги, є тільки невелика пеня).
Розміри штрафів пропонувалися:
  • якщо борг більше року – штраф у розмірі 20%,
  • якщо борг від двох років – штраф в 30%,
  • борг від трьох років і більше – штраф в 50%.
Хоча пізніше в Мінрегіоні роз’яснили основні положення законопроєкту про реструктуризацію боргів споживачів за ЖКП і розвіяли основні міфи.

Довідка Finance.ua:

  • Знижка на оплату комуналки в Києві діятиме до кінця карантину. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. Розмір знижки – 10%. Діє для тих, хто оплатив послуги до кінця місяця.
  • Раніше Finance.ua писав, що в Кабміні попередили українців про ризики несплати за ЖКП. Це може призвести до складнощів в роботі постачальників.

Оплата комунальних послуг без комісії 🛁

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас