Кабмін може відкласти на місяць запуск ринку газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може відкласти на місяць запуск ринку газу для населення

Енергетика
486
Кабмін може на один місяць продовжити спецзобов’язання “Нафтогазу” продавати газ для населення за пільговою ціною (ПСО) – у такому разі один з пунктів меморандуму з МВФ не буде виконано вчасно.
Про це під час онлайн зустрічі Energy club заявив голова Нацкомісії у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк.
За його словами, де-юре, до скасування ПСО залишається всього тиждень, але на сьогодні “єдине, що зроблено – це НКРЕКП спростила процедуру зміни постачальника газу для населення”.
“Зараз йдеться, що ПСО буде продовжено на місяць і всі сподіваються, що протягом цього місяця вирішаться проблеми (з переходом на газовий ринок) хоча б частково. Головна з них – визначення Постачальника газу останньої надії. Раніше ще була мова про Гарантованого постачальника, але зараз вже про це ніхто не говорить”, – пояснив Тарасюк.
Він підкреслив, що скасування ПСО з 1 липня – одна з умов України перед МВФ в рамках меморандуму про фінансову допомогу на 5 млрд доларів.
“Два тижні тому ми підписали меморандум і вже не виконали одне з його положень. Будемо червоніти перед МВФ. Тим не менше ніхто не опускає руки”, – додав голова НКРЕКП.

Довідка Finance.ua:

  • Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) внесла зміни до низки регуляторних актів, спростивши процедуру зміни постачальника газу для населення з 1 липня 2020 року.
  • Відкриття ринку природного газу для побутових споживачів було заплановане на 1 травня 2020 року, але у зв’язку з впровадженням карантину через поширення коронавірусу терміни перенесли на 1 липня.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас