Офісний ринок в посткарантинному світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офісний ринок в посткарантинному світі

Особисті фінанси
1225
Стрімкий розвиток сегмента гнучких офісів показує, що оператори швидко реагують на запити ринку, адже компанії все більше віддають перевагу функціональності середовища і нетрадиційній формі оренди. Про це пише CBRE.
Зараз спостерігається збільшення частки орендарів гнучких офісів в особі великих компаній. Ця тенденція почала набувати популярності ще до карантину і є альтернативою для середніх і великих компаній, частіше для останніх, для мінімізації бізнес ризиків, оптимізації витрат і гнучкості в плані розширення або зменшення площі.
Останні роки зростає попит з боку великих компаній на гнучкі офісні рішення, в такому випадку коворкінг-оператор може запропонувати компанії-орендарю облаштування окремого офісного простору.
Якщо раніше власники бізнес-центів розглядали коворкінг поряд з іншими офісними орендарями, то останнім часом такий формат починають сприймати як окремий об’єкт інфраструктури.
Розташування коворкінгу в бізнес-центрі вигідне для власника будівлі, бо, по-перше, коворкінги «беруть на себе» малих орендарів, яких бізнес-центр не може адмініструвати як клієнтів, водночас такі орендарі приносять дохід як резиденти коворкінгу.
Основні орендні стратегії при роботі з коворкінгом:
Якщо в штаті компанії є працівники, у яких немає необхідності постійно перебувати в офісі, таких працівників можна не забезпечувати постійним робочим місцем в офісі, а надати робоче місце в зонах загального користування коворкінгу, доступ до яких резиденти отримують автоматично після організації приватного офісу в межах коворкінгу.
Головний офіс в традиційному бізнес-центрі + офіси сателіти
Все більшої популярності набирає формат офісів-сателітів в коворкінг-просторах. У разі якщо компанія має офіс в центральній частині міста і потребує розширення офісних площ, то для оптимізації витрат на розширення офісної площі компанія відкриває офіси-сателіти в коворкінгах.
Скорочення площі свого офісу за рахунок переведення деяких команд на віддалену роботу, при цьому існує оренда в коворкінгу для колаборації і командної роботи.
Гібридна модель офісу в коворкінгу – площі в межах коворкінг-локації орендуються на гнучких умовах без надання супутніх послуг коворкінгу.
Це рішення підходить великим компаніям, які прагнуть до мінімізації ризиків і не хочуть капітальних витрат, адже гібридна модель офісу в коворкінгу — це повноцінний офісний простір в межах коворкінг-локації, повністю відокремлений від загальної зони. Оператори коворкінгів можуть пропонувати формат оренди схожий з традиційною офісною орендою за квадратний метр.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас