Як зміниться ринок офісних центрів після пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зміниться ринок офісних центрів після пандемії

Нерухомість
1355
Частина компаній взагалі з’їжджають, залишаючи власників бізнес-центрів розгубленими. Про це пише budport.
Втім, далеко не весь корпоративний світ піде в глибокий онлайн і залишиться назавжди у форматі home office.
Частина співробітників повертаються на робочі місця, які чекають якісні зміни:
  • По-перше, відстань між робочими столами 2 метри проти 1-1,3 м, які дозволяли раніше. Жодних стикувань столів взагалі.
  • По-друге, організація карт пересування місцями загального користування, периметру робочих і додаткових зон. Жодних скупчень, за цим якийсь час навіть стежитимуть.
  • По третє, озвучені вимоги забезпечити на одну особу 10 м2 замість звичних 3-4 м2. Зрозуміло, кількість співробітників, що працюють з офісу, в такому разі скорочується. Залишаються тільки ті, кому конче потрібен цей формат. Кожне робоче місце буде забезпечено конференц-зв’язком.
  • По-четверте, вимоги в частині кондиціювання та клімат-контролю. Питання чищення фільтрів стоятиме гостро ще не один місяць. І прибирання, дезінфекція всіх місць загального користування.
Ринок офісної нерухомості стане іншим. Підвищення інвестиційної привабливості офісної нерухомості для орендарів стане можливим завдяки модернізації офісів відповідно до вищевказаних факторів.
Включаючи технічне оснащення, інфраструктуру повного циклу, новий підхід до умов оренди (гнучкий офіс, дисконти клієнтам надовго) і пропозиції готових офісних рішень для орендарів. Офіси з ремонтом будуть дуже затребувані найближчим часом.
Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня підтримала законопроєкт, яким скасувала сплату ЄСВ для фізосіб-підприємців на час карантину в зв’язку з коронавірусом. Під час карантину не нараховується та не стягується плата за землю; звільняються від оподаткування об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

Довідка Finance.ua:

  • Карантин в Україні став справжнім викликом для ринку оренди житла. Лише 15% українців можуть дозволити собі знімати квартиру тривалий час, не працюючи. У зв’язку з цим ціни на оренду житла в Україні поступово знижуються.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас