Яким буде курс гривні? Член Ради НБУ оцінив ризики девальвації нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде курс гривні? Член Ради НБУ оцінив ризики девальвації нацвалюти

Валюта
4398
Член Ради Нацбанку Віталій Шапран вважає, що перспектив для девальвації гривні до долара наразі нема.
Про це Шапран сказав в інтерв’ю «Главкому».
На думку члена Ради Нацбанку, валютний ринок у найближчі місяці очікує певна стабільність.
«Традиційно НБУ не дає публічних прогнозів стосовно валютного ринку, але можу поділитись своїми очікуваннями. В нас обсяг золотовалютних резервів сягнув майже $30 млрд, ми очікуємо непоганий врожай зернових та непогані ціни на нього. Наші металурги також можуть розраховувати на непогані ціни на свою продукцію на світовому ринку. Разом із тим ціни на наш основний енергетичний імпорт тримаються на мінімумах вже досить тривалий час. Тому я не бачу перспектив для девальвації гривні до долара і очікую від ринку певної стабільності», – зазначив Шапран.

Довідка Finance.ua:

  • Голова НБУ Яків Смолій раніше повідомляв, що ситуація на валютному ринку, від якої суттєво залежить вартість споживчого кошику, є сприятливою для низької інфляції. З початку квітня пропозиція валюти на міжбанківському ринку переважає попит. Обсяги імпорту майже за усіма категоріями товарів залишаються меншими за докризовий рівень, водночас експорт скорочується менш суттєво. Внаслідок цього гривня зміцнилася.
  • На думку інвестиційного банкіра Сергія Фурси, на валютному ринку затишшя. Ситуація з доларом стабільна. Після подорожчання у березні-квітні курс знизився.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас