В Україні перевірять ресторани, кафе і транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні перевірять ресторани, кафе і транспорт

Казна та Політика
4842
З 22 по 28 червня проведуть масові перевірки закладів громадського харчування та громадського транспорту.
Про це заявив міністр розвитку громад і територій, перший заступник керівника Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС Олексій Чернишов.
“Вважаю, що необхідні масові перевірки, щонайменше 10 тис. перевірок Держпродспоживслужбою дотримання закладами громадського харчування норм повинні бути здійснені вже наступного тижня”, – сказав Чернишов.
“В Україні спостерігається тенденція до збільшення хворих на Covid-19. Тому необхідно терміново провести коригування протиепідеміологічних заходів у бік посилення контролю”, – сказав він.
За результатами засідання комісії Укртрансбезпека, Держпродспоживслужба, Нацполіція отримають доручення посилити нагляд над дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів; забезпечити здійснення заходів державного контролю над дотриманням об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринками, закладами громадського харчування правил, встановлених МОЗ.
Посилять контроль за дотриманням протиепідемічних норм при перевезенні пасажирів на міському транспорті, а також на приміському залізничному транспорті та автотранспорті приміського та міжобласного сполучення.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, під час карантину 62% ресторанів припинили свою роботу, а з кожним тижнем відсоток працюючих компаній зменшується. Про це повідомляє Опендатабот. При цьому продажі в закладах громадського харчування скоротилися в три рази.
  • В Україні під час карантину закрилося кожне третє підприємство. У зв’язку з карантином тимчасово призупинили свою діяльність 29% компаній, тоді як 6% повністю закрили свій бізнес.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас