Медики створили 3D-принтер для друку на живій тканині (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медики створили 3D-принтер для друку на живій тканині (відео)

Технології&Авто
556
Нова технологія 3D-друку, в якій використовується технологія захоплення руху в стилі Голлівуду для друку електронних датчиків безпосередньо на органах, що розширюються і стискаються, може діагностувати і контролювати легені пацієнтів з COVID-19 в найближчому майбутньому.
Ця нова технологія, створена інженерами-механіками і фахівцями з обчислювальної техніки в Університеті Міннесоти, була заснована на методиці, яка була виявлена два роки тому і дозволила друкувати електроніку і елементи безпосередньо на шкірі руки в русі. Майкл Макалпін, професор машинобудування і старший науковий співробітник дослідження, заявив: “Ми розширюємо межі 3D-друку новими способами, про які ми навіть не підозрювали раніше. 3D-друк на рухомому об’єкті досить складний. Завдання полягає в тому, щоб знайти спосіб друкувати на поверхні, яка деформується при розширенні і стисненні”.
Все почалося з аеростатної поверхні і спеціалізованого 3D-принтера. Використовуючи маркери відстеження руху, дуже схожі на ті, що використовуються у фільмах для створення ефектів, вони змогли допомогти 3D-принтеру адаптувати траєкторію друку до рухів розширення та стиснення на поверхні.
Експерименти проводилися з штучно накачаною легенею тварини, і в результаті вони змогли надрукувати на поверхні м’який датчик на основі гідрогелю. Дослідники стверджують, що дослідження може бути використано для об’єднання технологій 3D-друку з хірургічними роботами.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас