Ціни на продукти почали знижуватися - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на продукти почали знижуватися - НБУ

Казна та Політика
435
Ринок праці продовжує активізуватися, зокрема через поступове відкриття кордонів і відновлення авіасполучення активізувався пошук роботи за кордоном.
Про це повідомляється в щотижневому звіті Національного банку України.
Згідно з ціновим моніторингом Нацбанку, продукти харчування за тиждень подешевшали на 0,2%, тижнем раніше – на 0,1%, тоді як у попередні два тижні зберігали стабільність.
Як зазначає НБУ, зниження цін, зокрема на овочі, обумовлено сезонним розширенням пропозиції. В цілому за місяць продукти харчування подешевшали на 0,1%, констатується в повідомленні.
Так, знизилися ціни на овочі (-6,4%), хліб (-0,1%), м’ясо (-0,1%), рибу (-0,3%) і цукор (-0,5%). Водночас подорожчали фрукти (+0,5%), молоко (+0,1%), яйця (+0,2%) і макаронні вироби (+0,4%).
Тютюнові вироби і товари для підтримки чистоти зросли в ціні на 0,2% і 0,1%, в той час як алкоголь і товари особистої гігієни подешевшали на 0,1% і 2,0% відповідно.
Доставка із закладів громадського харчування не змінилася в ціні, а ціни на ліки незначно зросли.
Згідно зі звітом, зниження ключової ставки НБУ і заходи з розширення можливості банків управляти своєю ліквідністю сприяли зменшенню ставок на міжбанківському кредитному ринку.
Нацбанк також зазначив, що ризик нової хвилі COVID-19 посилив невизначеність щодо глобального відновлення і збільшив волатильність на світових ринках. “Ціни на сировинні товари призупинили зростання, а на нафту – знизилися. Більшість валют країн-торгових партнерів України поступово знецінювалася по відношенню до долара США”, – додав регулятор.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас