Структурні маяки програми МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Структурні маяки програми МВФ

Казна та Політика
875
Нова кредитна програма МВФ розрахована на 18 місяців. Кошти – 5 млрд доларів – повинні надійти в Україну чотирма траншами.
Рішення про кожен наступний транш МВФ буде ухвалювати, виходячи з того, наскільки виконуються критерії ефективності та структурні маяки програми. Контроль виконання запланований на 1 вересня, 1 грудня 2020 року, потім на 15 травня і 15 жовтня 2021-го.
Структурних маяків в програмі відзначено дев’ять:
  • Розробити плани скорочення “поганих” кредитів державних банків – до кінця червня 2020 року.
    Переглянути тарифи на опалення та розробити процедуру заміни постачальників домогосподарствами – до кінця серпня 2020 року.
  • Сформувати нові організаційні структури та системи для реформованих Державної податкової служби та Державної митної служби – до кінця вересня 2020 року.
  • Посилити корпоративне управління на держпідприємствах, в т.ч. ухвалити новий корпоративний статут для НАК “Нафтогаз України”, відповідно до корпоративних принципів OECP – до кінця вересня 2020 року.
  • Внести зміни до закону про Фонд гарантування вкладів фізосіб, щоб удосконалити механізм ліквідації банків і повернення активів, – до кінця жовтня 2020 року.
  • Внести зміни до закону про Вищу раду правосуддя, які дозволять поліпшити процес відбору членів ВРП і гарантують їхню бездоганну репутацію і сумлінність – до кінця жовтня 2020 року.
  • Ухвалити зміни до Закону про банківську діяльність, які заповнять прогалини в ефективності корпоративного управління відповідно до Базельських принципів, – до кінця листопада 2020 року.
  • Державна податкова служба та Державна митна служба повинні діяти як дві окремі юридичні особи з центральними та територіальними офісами, а обласні та інші підрозділи ДПС, ДМС та Державної фіскальної служби припиняють свою діяльність – до 1 січня 2021 року.
  • Державна аудиторська служба України за участю зовнішніх незалежних аудиторів проведе перевірку цільового використання бюджетних коштів Фондом боротьби з COVID-19 – до кінця березня 2021 року. Сам фонд проіснує максимум до 31 грудня 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • Україна стала 167-м членом Міжнародного валютного фонду в 1992 році. Всього за понад 25 років співпраці український уряд уклав 10 кредитних угод з МВФ.
  • Перший огляд того, як Київ виконує програму Stand-by, планується на вересень цього року. І за його результатами Міжнародний валютний фонд ухвалить рішення про виділення другого траншу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас