У Раді хочуть перевірити роботу Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді хочуть перевірити роботу Нацбанку

Казна та Політика
342
У Верховній Раді хочуть перевірити роботу керівництва Національного банку України. Для цього пропонують створити відповідну тимчасову слідчу комісію.
Про це повідомив депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.
Зокрема, голова фінансового комітету ВР Данило Гетманцев вніс на розгляд парламенту проєкт постанови про доповідь голови Національного банку України.
На думку автора постанови, політика НБУ протягом як 2019 року і на початку 2020 року, так і протягом останніх 5 років була спрямована виключно на досягнення мети з інфляції.
Постанова пропонує встановити, що НБУ як в 2019 році і на початку 2020 року, так і починаючи з 2014 року, не забезпечив повною мірою стабільність гривні.
У проєкті зазначено, що грошово-кредитна політика НБУ негативно вплинула на економіку країни, зокрема шляхом штучного перетікання значних фінансових ресурсів у піраміду державних боргових зобов’язань, створивши небезпечний дисбаланс в економіці.
“Політика Національного банку України не сприяла захисту економіки від зовнішніх негативних впливів протягом 2019 року і під час карантину в 2020 році, а також не дозволила надати банківській системі України достатню підтримку для запобігання економічній кризі, а значить – була неефективною”, – пише парламентарій.
Підкреслимо, постанова пропонує створити ТСК з розслідування діяльності керівництва НБУ та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках.
Нагадаємо, голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій планує залишатися на своїй посаді до завершення каденції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас