Фінкомітет Ради оцінив діяльність голови НБУ Смолія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінкомітет Ради оцінив діяльність голови НБУ Смолія

Казна та Політика
737
Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт постанови про оцінку діяльності голови НБУ Якова Смолія.
Комітет на засіданні рекомендував Раді ухвалити цей проєкт постанови.
«Щойно підтримано постанову по Нацбанку. Фракція Голос не голосувала і не буде голосувати в залі за цей документ. Досить дивно в принципі приймати подібні рішення відносно незалежної інституції. Тим паче одразу після зобов’язання перед МВФ зберегти цю незалежність. Просто хочу нагадати колегам, що «випуститися з МВФ», як планує Мінфін, і бути виключеними без права поновлення – дві великі різниці», – написав перший заступник голови комітету Ярослав Железняк («Голос»).
Комітет підтримав цю постанову голосами 18 депутатів, троє були проти, а двоє утрималися.
Фінальну версію проєкту постанови комітет не оприлюднив, але раніше вона містила жорсткі формулювання про піраміду ОВДП та необхідність розслідування діяльності НБУ з 2014 року.
«На підставі яких норм закону підготовлена ця постанова, чи це власна ініціатива декількох депутатів? Тому що ми не зобов’язані приймати таку постанову, заслуховуючи щоразу того чи іншого регулятора», – заявила членкиня комітету Ніна Южаніна («Європейська солідарність»).
За її словами, оскільки в Раді Смолій виступив із доповіддю, а не звітом, Верховна Рада не може ухвалювати жодних постанов за підсумками такої доповіді.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас