Федоров анонсував нову можливість додатку "Дія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоров анонсував нову можливість додатку "Дія"

Особисті фінанси
2499
Скоро у додатку “Дія” з’явиться нова можливість, яка дозволить поділитися цифровою копією, для цього буде потрібна тільки “Дія 2.0” або e-mail.
Про це написав очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров на сторінці у FACEBOOK.
“Ми знайшли ще один спосіб, як установи та компанії прийматимуть Дію, а ви — користуватиметеся цифровими документами. Скоро запускаємо їхній шерінг з Дії — можливість поділитися цифровою копією. Нарешті ви не повернетеся додому по паспорт, якщо на пошті відмовилися прийняти електронний”, – написав він.
Так, за словами Федорова, ксерокопії залишаться в минулому.
“Під час отримання посилок або переказів у банку, вартість яких більше 5 000 грн, уже не треба підписувати паперові копії. Представнику офіційної організації потрібна тільки Дія 2.0 або e-mail, щоб отримати копію. Щодо механізму та захисту. Менеджер установи в разі запиту документа відсканує штрих-код у застосунку. Ви отримаєте повідомлення про запит банком/відділенням своєї копії паспорта. Достатньо підтвердити та вибрати спосіб передачі: через Дію або на мейл”, – додав він.

Що таке додаток Дія та як ним користуватися 📱

Федоров наголошує, що цифровою копією не зможе скористатися зловмисник або третя сторона.
“Вкладений документ — підписаний цифровим підписом Дії та зашифрований. Ми вкажемо призначення копії та для кого видана. Дані передає сама людина. Дія їх не зберігає, а тільки запитує і доставляє до банку або іншої установи. Реєстр, де зберігаються дані, залишить цифровий слід операції”, – підсумовує міністр.
За його словами, зараз планують зробити технологію доступною в торговельних установах та розробити дистанційний сервіс шерінгу.

Довідка Finance.ua:

  • За чотири з половиною місяці роботи мобільного додатку “Дія” з’явилося 6 електронних документів та 3,6 млн користувачів.
  • Згідно із Законом, закордонний біометричний паспорт надає українцям такі самі можливості, як і звичайний внутрішній або ID-картка.
  • Нещодавно Держприкордонслужба повідомила про неможливість подорожувати за допомогою електронних документів. Адже електронні документи є дійсними лише на території України. Однак використання закордонного е-паспорта стане можливим за умови змін в українському законодавстві.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас