Хто зможе піти на заслужений відпочинок в 60 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто зможе піти на заслужений відпочинок в 60 років

Особисті фінанси
32134
Вже наступного року далеко не всі, хто досяг пенсійного віку, зможуть піти на заслужений відпочинок. Справа в тому, що в Україні зростатимуть вимоги до стажу.
Що потрібно, щоб вийти на пенсію в 60 років – у 2021 році необхідно буде мати повних 28 років стажу.
  • у 2022 році – 29 років стажу.
Наступного року жінкам піднімуть пенсійний вік з 59,5 до 60 років, підвищення буде з квітня.
Як зараз. Сьогодні піти на заслужений відпочинок в 60 років можна тільки за наявності стажу в 27 років.
У 63 роки можуть вийти на пенсію люди, у яких є повних 17 років стажу. Якщо ж стаж до 17 років, то на відпочинок можна буде піти в 65 років.
Надбавку до пенсії можна отримати за понаднормовий стаж: якщо громадянин при виході на пенсію має стаж, він може отримати надбавку до пенсії. Про це сказано в статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Для чоловіків (35 років), для жінок (понад 30 років) пенсія за віком збільшується на 1%.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 липня підвищать пенсії: так з липня в Україні підвищують мінімальний прожитковий мінімум до 2118 гривень. Таким чином, розмір мінімальної пенсії також піднімуть.
  • Раніше повідомлялося, що на українців чекає обов’язкове пенсійне накопичення. Проєкт закону “про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення” був зареєстрований в парламенті ще взимку. Він припускає, що робити обов’язкові відрахування на пенсійні рахунки повинні будуть і працівники, і роботодавці.
  • Експерти стверджують, що пенсійна реформа може призвести до втрати від 50 до 100 млрд грн вже зароблених пільгових пенсій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас