Тиск на ціни посилиться восени: аналітик назвав умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тиск на ціни посилиться восени: аналітик назвав умови

Казна та Політика
1450
Інфляційний тиск має посилитися восени через ослаблення обмінного курсу, зростання світових цін на енергоносії та поступове відновлення внутрішнього попиту, переважно на продукти харчування. До цільового діапазону НБУ інфляція повернеться тільки до кінця 2020 року.
Про це розповів керівник підрозділу макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук.
За його оцінками, в найближчі місяці, закладаючи відносно стабільну курсову динаміку і все ще слабкий попит на тлі поступового ослаблення карантинних заходів, інфляція буде залишатися низькою.
Ніколайчук зазначив, що в травні загальна інфляція в річному вимірі знизилася до мінімального рівня з 2013 року – 1,7% рік до року. І надалі вона залишатиметься низькою, вважає він.
“Ми очікуємо, що споживча інфляція повернеться до цільового діапазону НБУ лише в кінці 2020 року, закінчивши рік на позначці 4,2%”, – зазначив економіст.

Довідка Finance.ua:

  • Ситуація з інфляцією в Україні склалася катастрофічна, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко. Макропрогноз, який став основою бюджету, передбачає інфляцію в районі 11%. Інфляція НБУ передбачалася в районі 5-8-6%.

Отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас