Укрпошта отримала $80 000 на закупівлю POS-терміналів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта отримала $80 000 на закупівлю POS-терміналів

Фондовий ринок
594
Укрпошта отримала грант Міністерства комунікацій та внутрішніх справ Японії і японського Фонду з питань фінансової доступності на $80 тис. в рамках програми Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Ці кошти призначені на закупівлю POS-терміналів для їх встановлення у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів.
Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.
«Уже не перший рік Укрпошта бореться за те, аби 15 мільйонів українців у 27 тисячах невеликих міст і сіл мали доступ до сучасних фінансових послуг. Приємно, що Уряд Японії оцінив наші ініціативи в поширенні фінансової інклюзії в Україні та висловив їм свою підтримку, виділивши грант на придбання POS-терміналів», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
Купівля POS-терміналів забезпечить:
  • здійснення безготівкових розрахунків за спожиті товари та послуги населенню віддалених населених пунктів, в яких вже відсутні банківські установи: приймати платіжні картки для оплати комунальних послуг, поштових переказів, операцій зняття готівки і т. д;
  • можливість розраховуватись безготівково ще майже 1 млн громадянам (зараз у найбільших 3100 поштових відділеннях Укрпошти встановлені та працюють понад 5000 POS-терміналів).
Тендер на придбання POS-терміналів заплановано провести до кінця цього року через систему Prozorro.

Довідка Finance.ua:

  • Надання “Укрпошті” деяких функцій банку дасть доступ близько 40% населення України, що проживає в сільській місцевості, до банківських послуг.
  • В тематичний законопроєкт, прийнятий Верховною Радою в першому читанні, буде внесено вимогу про обов’язкову наявність банкоматів в відділеннях “Укрпошти”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас