Голова Мінсоцполітики збирається підвищувати "мінімалку" у другому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінсоцполітики збирається підвищувати "мінімалку" у другому півріччі

Особисті фінанси
1123
Міністр соціальної політики України Марина Лазебна прогнозує підвищення у другому півріччі мінімальної заробітної плати більш ніж на 500 грн.
“Я вважаю, що мінімальну зарплату вже з другого півріччя цього року потрібно підвищувати. Міністерство фінансів і Міністерство економіки проводять розрахунки, якою має бути ця зарплата. Те, що вона зросте не на 500 грн, це точно. Зараз прораховується, як цей мультиплікатор спрацює на країну”, – сказала Лазебна в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Як повідомлялося, згідно з Державним бюджетом на 2020 рік, мінімальна заробітна плата становить 4 723 грн у місячному розмірі та 28,31 грн у погодинному розмірі.
Нагадаємо, розмір мінімальної зарплати з 1 липня підвищать до рівня фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Українці отримуватимуть мінімум 5238 грн. Розмір погодинної оплати також зросте – до 31,39 грн/год. Наразі мінімальна заробітна плата становить 4723 грн.

Довідка Finance.ua:

  • Як свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, половина українців втратили частину доходів під час карантину.
  • Найбільш поширеним в Україні негативним фінансовим результатом залишається загальне зниження доходів домогосподарств, яке відзначив кожен другий опитаний (52%). Далі йдуть складнощі, пов’язані зі своєчасною оплатою комунальних та інших рахунків (10%), втрата можливості фінансово допомагати родичам (4%), збитки на зроблених інвестиціях (2%) і складнощі з оплатою за оренду/іпотеку житла (1%).
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас