На Львівщині продовжили карантин до 19 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Львівщині продовжили карантин до 19 червня

11
У Львівській області карантин продовжили ще на тиждень, оскільки показники захворюваності на COVID-19 не дозволяють перейти до послаблень.
Таке рішення ухвалила відповідальна комісія, повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.
«За дві попередні доби на Львівщині зафіксовано понад 250 нових хворих на коронавірус. Це антирекорд, загальний показник інцидентності по області, при нормі 12, зараз становить 21,4. Зважаючи на це, про послаблення карантину поки говорити не можемо», — зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.
Він додав, що зараз усі цифри свідчать про пік захворюваності на Львівщині, погіршення епідситуації та збільшення кількості ускладнень.
«Стан пацієнтів, у яких зараз діагностують коронавірус, важчий, ніж місяць чи два тому. Послаблення карантину — невиправданий ризик ціною сотень життів», — наголосив Козицький.
За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, суттєвого зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів не спостерігається, однак ті пацієнти, які потрапляють до лікарень, перебувають у важкому або середньої тяжкості станах.
«Заповненість ліжок — майже 34,8%, а кількість проведених ПЛР тестувань на 100 тисяч населення — 27, показник інцидентності по Львову 41» — зазначив Чемерис.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас