За три місяці відкрились онлайн понад 16 тисяч ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За три місяці відкрились онлайн понад 16 тисяч ФОП

Особисті фінанси
236
В Україні за три місяці відкрито онлайн понад 16 тисяч ФОП. Про це у FACEBOOK повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
“Три місяці тому ми запустили можливість зареєструвати ФОП онлайн. Послугу нового покоління. Це найшвидша та найзручніша можливість у світі відкрити власну справу. За три місяці ФОП через портал відкрили 16,1 тис. і це практично 45% від усіх ФОП, зареєстрованих за цей час в Україні”, – написав він.
За минулий тиждень в Україні було зареєстровано понад 5 тис. ФОП, з них 2,1 – онлайн на порталі «Дія».
“Такі цифри свідчать, що темпи реєстрації фізичних осіб підприємцями повертаються до карантинного рівня. 92% користувачів порталу задоволені послугою. Це фантастика! Така цифра не тільки радує, а й надихає на інші цифрові перетворення в країні”, – заявив Федоров.
Раніше Нацбанк роз’яснив, що зміниться для ФОП у 2020 році: для них діють норми щодо здійснення всіх видів розрахунково-касових операцій відповідно до договору та вимог законодавства України, які встановлені з 2003 року; після сплати всіх податків та зборів вони мають право перерахувати кошти з поточного рахунку, відкритого для здійснення підприємницької/незалежної професійної діяльності, на поточний рахунок, відкритий цією особою для власних потреб.

Довідка Finance.ua:

  • “Сплячі” ФОП отримали податкову амністію. Особливість закону в тому, що він не поширює свою амністію поголовно на всі “сплячі” ФОП.
  • Найбільший приріст кількості фізичних осіб-підприємців був у напрямку комп’ютерного програмування, майже 11%. Вдвічі менше було ФОПів, що посіли другу та третю сходинки – вони обрали для себе роздрібну торгівлю продовольством у неспеціалізованих магазинах та б’юті-послуги.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас