ФРС триматиме нульову ставку до 2023 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС триматиме нульову ставку до 2023 року

Світ
499
Федеральна резервна система США очікувано зберегла вартість позик в діапазоні 0-0,25%.
Про це повідомляється в офіційному пресрелізі центробанку.
Більше того, ФРС планує утримувати процентну ставку на практично нульовому рівні до кінця 2022 року, випливає з блоку макроекономічних проєктувань.
Регулятор також пообіцяв продовжити програму викупу активів в поточному обсязі, заливаючи в систему по 4 млрд доларів в день, або 120 млрд доларів в місяць.
Жоден з 17 голосуючих членів комітету не висловився за можливість підвищити ставку в цьому і наступному році. Переважна більшість – 15 осіб – проголосували за те, щоб зберігати політику ультрадешевих грошей і у 2022 році.
“Подальша криза охорони здоров’я надасть сильний тиск на економічну активність, зайнятість та інфляцію в короткостроковій перспективі і несе серйозні ризики – на середньостроковому горизонті”, – йдеться в повідомленні.
“Масштаб економічного спаду в США відрізняється винятковою невизначеністю”, – заявив голова Федрезерву Джером Павелл.
Поки що ФРС прогнозує зниження ВВП на 6,5% зі стрибком безробіття до 9,3% і уповільненням інфляції до 0,8%, а повернення економіки на докризовий рівень очікує тільки в 2022 році.
“Падіння ВВП у другому кварталі може бути рекордним”, – заявив Павелл, додавши, що ФРС очікує на “відновлення” в другому півріччі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас