Скільки втратили ресторани і кафе за час карантину (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки втратили ресторани і кафе за час карантину (інфографіка)

Фондовий ринок
2513
В рамках ослаблення карантину в деяких регіонах України ресторанам і кафе дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях. Однак заклади в столиці і ще декількох областях через епідеміологічну ситуацію все ще можуть працювати тільки на винос або обслуговувати гостей на літніх майданчиках. Обмеження серйозно впливають на виручку рестораторів.
Як підрахували в компанії Poster, найскладніше сфері громадського харчування було в квітні. У цьому місяці виручка підприємств громадського харчування склала лише 26% від лютневої.
Скільки втратили ресторани і кафе за час карантину (інфографіка)
Трохи краще справи йшли в травні, після ослаблення карантину в другій половині місяця. Тоді відновили діяльність 70% закладів громадського харчування. Після відкриття “літників” середня виручка склала 50% від докризового періоду.
“За чотири тижні квітня-травня падіння обороту в невеликих ресторанах середнього і низького сегменту склало в середньому 58%, у барів – 53% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні та кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кафе в цей період в середньому втратили 12% від докарантинних продажів”, – підкреслили в Poster.

Довідка Finance.ua:

  • Карантин в Україні продовжили до 22 червня, проте обмеження поступово знімають. Кафе і ресторани ще з 11 травня отримали право відкривати літні майданчики під відкритим небом і працювати на винос.
  • З 13 травня Кабінет міністрів послабив і ці обмеження – дозволив роботу “літників” під навісами або на верандах, а також збільшив ліміт на кількість відвідувачів за столиками (чотири людини замість двох).
  • В Україні під час карантину закрилося кожне третє підприємство. У зв’язку з карантином тимчасово призупинили свою діяльність 29% компаній, тоді як 6% повністю закрили свій бізнес.
  • Власники малого і середнього бізнесу кажуть про зменшення доходів на 25-50% в порівнянні з докарантинним періодом і вже звільнили від 10 до 25% працівників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас