SpaceX переробить конструкцію величезного корабля Starship — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX переробить конструкцію величезного корабля Starship

Технології&Авто
786
Starship, гігантська ракета SpaceX, призначена для відправки перших людей на Марс, може зіграти ключову роль в створенні постійної бази на Місяці. Але для завершення цього проекту, можливо, апарату доведеться пройти деякі переробки, пояснив Ілон Маск.
На своїй сторінці в Twitter Ілон Маск зазначив деякі особливості Starship, які будуть необхідні в польоті на Місяць.
«Ми працюємо над новими ногами. Більш широка стійка і можливість автоматичного вирівнювання. Це важливо для того, щоб нахилитися до вітру або приземлитися на скелясті і ямні поверхні» – написав він.
Маск також визнав, що від деяких особливостей Starship доведеться відмовитися. Так, відсутність на Місяці вітру дозволить заощадити вагу і не встановлювати додаткові маневрові двигуни, які б утримували корабель вертикально при посадці в шторм.
Крім того, на місячному Starship не буде закрилків і теплового щита. Вони б дійсно не стали в нагоді при посадці в вакуумі, але без них корабель не зможе повернутися і сісти на Землю, так як згорить в атмосфері, а це значить, що всі польоти місячної версії будуть в один кінець.
«Не потрібно повертати наші кораблі назад. Вони можуть служити частиною першою бази Місяця», — написав Маск.
Кораблі проекту Starship, які в даний час розробляються в Техасі, призначені для одночасного надсилання до 150 тонн вантажу або до 100 людей в космос. Такий апарат повністю придатний для повторного використання і використовує рідкий кисень і метан в якості палива. Це означає, що люди можуть летіти на Марс, заправлятися, використовуючи ресурси планети, і літати додому, використовуючи той же корабель.
Маск раніше дав зрозуміти, що має намір відправити перші кораблі на Марс до 2022 року з метою створення міста до 2050 року. Але у SpaceX також є плани досягти Місяця. Пол Вустер, головний інженер SpaceX, заявив в жовтні 2019 року, що компанія може побудувати базу на Місяці одночасно зі створенням бази на Марсі.
SpaceX будує відразу кілька ракет Starship, оскільки засновник компанії Ілон Маск поставив перед собою амбітне завдання започаткувати регулярний запуск Starship і довести, що його можна легко використовувати повторно.
Після завершення будівництва, Starship стане величезною ракетою, оскільки SpaceX спроектувала цей корабель для перевезення до 100 чоловік. Але, що ще більш важливо, компанія застосовує уроки, витягнуті з посадок інших своїх ракет, щоб зробити Starship повністю придатним для повторного використання.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас