Половина українців втратили частину доходів під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина українців втратили частину доходів під час карантину

Особисті фінанси
816
За час карантину, введеного в результаті пандемії коронавірусу Covid-19, питання зниження доходів громадян постає все гостріше.
Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.
Як показують результати чергової хвилі всеукраїнського опитування, на третьому місяці карантину найбільш поширеним в Україні негативним фінансовим наслідком карантину залишається загальне зниження доходів домогосподарств, яке відзначив кожен другий опитаний (52%).
Далі з великим відставанням йдуть складнощі, пов’язані зі своєчасною оплатою комунальних та інших рахунків (10%), втрата можливості фінансово допомагати родичам (4%), збитки на зроблених інвестиціях (2%) і складнощі з оплатою за оренду / іпотеку житла (1%).
Половина українців втратили частину доходів під час карантину
Водночас, більше чверті українців (27%) не відчули негативних фінансових наслідків поточної ситуації. Слід зазначити, що в порівнянні з серединою другого місяця карантину кількість тих, хто не відчув негативних фінансових наслідків поточної ситуації, помітно зросла.

Довідка Finance.ua:

  • За розрахунками Держстату, середня зарплата найманих працівників за квітень впала відразу на 1000 гривень або майже на 10% в порівнянні з березнем.
  • За даними Державної служби статистики, за 25 років середня зарплата в Україні зросла в 144 рази – з 73 гривень у 1995 році до 10 497 гривень у 2019 році.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас