Apple отримала патент на групові фотопортрети на відстані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple отримала патент на групові фотопортрети на відстані

Технології&Авто
422
Компанія Apple отримала в США патент на створення «синтетичних групових селфі» з декількох окремих автопортретів. Іншими словами, в ньому описано, як можна отримувати групові фотопортрети, навіть якщо всі учасники віддалені один від одного. Така технологія представляється особливо актуальною в період повсюдного соціального дистанціювання.
У патенті описана послідовність створення знімка, починаючи із запрошення учасників, які мають можливість прийняти його або відхилити. Коли програма робить знімок кожного учасника, вона запитує, чи можна його використовувати або слід спробувати ще раз. Крім того, можна використовувати зроблені раніше знімки або навіть кадри з відеотрансляції. Потім завданням програмного забезпечення є компонування зображень, отриманих від усіх учасників. При цьому учасники можуть обирати бажане розташування в кадрі.
Apple отримала патент на групові фотопортрети на відстані
Залишається додати, що Apple подала заявку ще в липні 2018 року, тобто майже два роки тому. Коли ж ідея буде втілена на практиці і чи буде взагалі – поки що невідомо.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас