Названо найкращі компанії України у сфері діджиталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращі компанії України у сфері діджиталізації

Фондовий ринок
760
Видання “Власть денег” оприлюднило рейтинг 25 кращих українських компаній, які є лідерами по впровадженню цифрових технологій.
До нього увійшли компанії з різних галузей економіки, які успішно реалізують програми діджиталізації і впроваджують цифрові технології, а також бізнес, який спеціалізується на цифрових продуктах і послугах.
При відборі враховувалися масштаби діяльності у сфері діджиталізації, її важливість для посилення технологічного потенціалу України, а також обсяги відповідних інвестицій – уже здійснених і запланованих.
Серед лідерів рейтингу є як великі приватні, так і державні компанії, а також Міністерство цифровий трансформації.
Лідери по впровадженню цифрових технологій: “Нафтогаз”, “Київстар”, “УкрАВТО”, “Дарниця”, “Кернел”, “TIS”, Linkos Group, EPAM, а також банки “Укргазбанк” і ПУМБ.
Голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків, коментуючи результати рейтингу заявив, що цифрова трансформація є необхідним етапом розвитку будь-якого бізнесу і країни в цілому, особливо при нинішніх викликах, що виникли в світі.
“Діджіталізація є частиною процесу трансформації “Дарниці” і ми швидко розвиваємося в цьому напрямку. На сьогоднішній день в компанії створена динамічна інфраструктура, яка може миттєво змінюватися відповідно до викликів і потреб бізнесу. Тільки за останні чотири роки в проекти цифрового перетворення інвестовано понад 2 млн євро”, – зазначив Шимків.

Довідка Finance.ua:

  • За результатами дослідження 2019 року, ринки, що розвиваються, є найбільш розвиненими в цифровому відношенні, згідно з останнім дослідженням про індекс цифрової трансформації, в якому брали участь 4600 бізнес-лідерів з понад 40 країн.
  • Серед найважливіших напрямків інвестування в розвиток технологій у найближчі три роки бізнес-лідери називали такі: безпека в кіберпросторі, технології контролю промислового обладнання через інтернет, використання комбінацій хмарних технологій, штучний інтелект, розв’язання задач на основі комп’ютерних технологій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас