Київ і ще сім областей не готові послабити карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ і ще сім областей не готові послабити карантин

Казна та Політика
630
Київ і ще п’ять областей не проходять за показниками захворюваності до чергового пом’якшення карантину. Донецька і Луганська область не проходять за кількістю тестувань на коронавірус.
Про це під час брифінгу заявив головний санітарний лікар Виктор Ляшко.
Він нагадав, що з сьогоднішнього дня ресторанам і кафе дозволяється приймати відвідувачів не тільки на літніх майданчиках, але і всередині приміщення.
“Водночас, за індикаторами у нас сьогодні не проходять по захворюваності – Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська область і Чернівці. І по тестуванню не проходить Донецьк. Луганськ майже проходить”, – повідомив Ляшко.
За його словами, комісії ТЕБіНС в зазначених регіонах повинні заборонити ресторанам пом’якшувати обмеження, оскільки не були досягнуті відповідні епідемічні критерії.
“У разі, якщо ці заклади будуть відкриватися – це буде порушення постанови про введення адаптивного карантину на території України”, – зазначив Ляшко.
Відсьогодні в Україні розпочався черговий етап послаблення карантину, зокрема, дозволяється робота залів закладів громадського харчування з деякими обмеженнями.
Водночас повідомлялося, що столиця України не зможе пом’якшити карантин, оскільки протягом тижня фіксувалося різке збільшення хворих на COVID-19.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас