У Європі хочуть запустити свою хмарну платформу, щоб знизити залежність від американських і китайських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі хочуть запустити свою хмарну платформу, щоб знизити залежність від американських і китайських

Світ
436
Група з 22 німецьких і французьких компаній має намір створити нову юридичну особу для запуску платформи хмарних обчислень Gaia-X.
При цьому вона буде зареєстрована відповідно до бельгійського законодавства як некомерційна організація.
Платформа хмарних обчислень Gaia-X стане результатом прагнення Європи розірвати свою залежність від американських хмарних платформ, таких як Amazon Web Services, Microsoft Azure і Google Cloud Platform. Дані багатьох компаній і державних структур розміщуються на віддалених хмарних серверах гігантів Кремнієвої долини. Тому Німеччина і Франція порушили тему інформаційного суверенітету та безпеки. Власну європейську платформу планується запустити на початку 2021 року
Європейські чиновники зазначають, що на світовому ринку публічних хмарних обчислень наразі домінують Amazon Web Services (47,8%), за якими йдуть Microsoft Azure (15,5%), Alibaba (7,7%), Google (4%) і IBM (1,8%). Жоден з цих гравців не є представником Європи.
За задумом, Gaia-X буде використовувати програмне забезпечення та аналітичні системи на основі штучного інтелекту та надасть платформу хмарних обчислень, яка відповідає інтересам безпеки Європейського Союзу. У цій ініціативі беруть участь понад 100 компаній і дослідницьких установ з 17 країн. Серед них найбільш відомими є SAP, Deutsche Telekom, Siemens і Bosch з Німеччини і Atos з Франції.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас