Німеччина збільшила обсяг стимулювальних заходів до 1,3 трлн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина збільшила обсяг стимулювальних заходів до 1,3 трлн євро

Світ
162
Німеччина затвердила другий пакет стимулювальних заходів з початку пандемії коронавірусу, розмір якого становить 130 млрд євро.
Ці стимули розраховані на 2020 і 2021 роки.
Таким чином, загальний обсяг заходів підтримки економіки досяг 1,3 трлн євро. Це найбільший показник по відношенню до ВВП у Європі.
Незабаром після початку локдауну у зв’язку з пандемією коронавірусу Німеччина ухвалила пакет заходів, що включає прямі виплати в розмірі 353,3 млрд євро і гарантії на суму 819,7 млрд євро.
“Ми намагаємося вийти з цієї дуже складної ситуації разом”, – сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель в середу після затвердження пакету заходів, говорячи про його масштаб. Пакет передбачає підтримку великих і дрібних компаній, працівників та їхніх сімей.
У числі заходів – одноразові виплати сім’ям у розмірі 300 євро на одну дитину, податкові пільги для компаній, зниження податку на додану вартість на обмежений період.
Документ передбачає надання фінансової допомоги загальною сумою близько 25 млрд євро компаніям в таких сферах, як туризм, що істотно постраждали від пандемії коронавірусу і продовжують зазнавати труднощів у зв’язку з діючими обмеженнями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас