Рада прийняла за основу законопроєкт щодо підвищення штрафів для пішоходів-порушників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла за основу законопроєкт щодо підвищення штрафів для пішоходів-порушників

Казна та Політика
813
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2697 “Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху”.
Рішення підтримали 277 народних депутатів.
“Метою прийняття акта є підвищення ефективності впливу на дисципліну пішоходів як учасників дорожнього руху, а також покращення рівня безпеки на автошляхах. При цьому пропонується посилити адміністративну відповідальність для пішоходів, які своїми діями порушують правила дорожнього руху, у тому числі перебуваючи у стані сп’яніння”, – йдеться у пояснювальній записці.
Розміри штрафів:
  • непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, каратиметься штрафом у 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 гривень, зараз – 51 грн);
  • ті самі порушення, вчинені у стані сп’яніння, пропонують карати в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн, зараз – 136 грн);
  • якщо ці порушення спричинили аварію, штраф буде 40 неоподатковуваних мінімумів — 680 гривень — або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. Зараз це становить 170 грн або громадські роботи.
Очікується, що ухвалення законопроєкту дозволить підвищити ефективність впливу держави на дисципліну пішоходів як учасників дорожнього руху, рівень правової культури громадян, забезпечити їх виховання у дусі точного і неухильного додержання вимог законодавства, а також покращити рівень безпеки на автошляхах шляхом зменшення кількості порушень правил дорожнього руху.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас