Фондові індекси Азії зростають слідом за американським ринком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії зростають слідом за американським ринком

Фондовий ринок
199
Ринки акцій держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу впевнено підвищуються слідом за позитивною динамікою американських фондових індексів.
Standard & Poor’s 500 за підсумками торгів досяг максимальної позначки за останні 12 тижнів. Інвестори сфокусувалися на перспективах нарощування ділової активності у зв’язку з ослабленням карантинних заходів, в той час як стурбованість протестами в США відійшла на другий план, відзначає MarketWatch.
“Тема оптимізму на тлі відновлення роботи економік отримала сильну підтримку на ринках і надихнула Азію, незважаючи на низку побоювань, що зберігаються”, – вважає ринковий аналітик IG в Сінгапурі Цзіньї Пан.
Китайський індекс Shanghai Composite до 8:31 кч збільшився на 0,4%, гонконгський Hang Seng – на 1,1%.
Індекс менеджерів закупівель (PMI) у сфері послуг Китаю, що розраховується Caixin і Markit, в травні різко зріс і виявився близьким до максимального рівня за останнє десятиліття на тлі відновлення економіки країни після ослаблення карантинних заходів, введених через пандемію COVID-19.
Значення індикатора склало 55 пунктів проти 44,4 пункту в квітні. Індекс вище позначки в 50 пунктів вказує на посилення активності в сфері послуг, нижче – на ослаблення.
Лідерами зростання під час торгів у Гонконзі в середу є акції страховиків AIA Group (+5%) і China Life Insurance (+2,8%), нафтових компаній CNOOC (+4,4%), China Petroleum & Chemical Corp. (+3,2%) і PetroChina (+3%), а також Geely Automobile Holdings Ltd. (+3,1%).
Котирування паперів інтернет-гіганта Tencent Holdings підвищуються на 0,4%, телекомунікаційної China Mobile – також на 0,4%.
Японський індекс Nikkei 225 до 8:37 кч збільшився на 1% – до максимуму з середини лютого, відзначає Trading Economics.
Значний підйом показують ціни акцій автовиробників, включаючи Mazda Motor Corp. (+8,8%), Nissan Motor Co. (+6,2%), Subaru Corp. (+5,8%) і Mitsubishi Motors Corp. (+5,2%).
Південнокорейський Індекс Kospi до 8:40 кч підскочив на 3%.
Капіталізація одного з найбільших у світі виробників чіпів Samsung Electronics Co. злетіла на 6,4%, автовиробника Kia Motor – на 1,5%.
Австралійський індекс S&P/ASX 200 до 8:19 кч піднявся на 1,7%, незважаючи на дані про те, що економіка країни в першому кварталі продемонструвала зниження вперше за дев’ять років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас