Нафта продовжує дорожчати на тлі сподівань на відновлення попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дорожчати на тлі сподівань на відновлення попиту

Енергетика
453
Ціна на нафту марки Brent перевищила $40 за барель в середу вперше з березня на тлі оптимізму навколо перспективи продовження рекордних скорочень видобутку ОПЕК +, а також сподівань на відновлення попиту, ослабленого епідемією коронавірусу.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures становить $40,21 барель, що на $0,64 (1,62%) вище від ціни на закриття попередньої сесії.
Ф’ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX зросли в ціні на $0,96 (2,61%) – до $37,77 за барель.
Країни ОПЕК+ близькі до домовленості продовжити обмеження з нафтовидобутку, що діють в травні, ще на два місяці, повідомила The Wall Street Journal з посиланням на делегатів.
Крім того, ОПЕК запропонувала перенести засідання міністрів ОПЕК і Міністрів ОПЕК+ з 9-10 червня на 4-5 червня, щоб країни ОПЕК могли визначити номінації поставок на липень. Зазвичай вони роблять це в перший тиждень місяця, що передує місяцю поставок.
Обидва еталонні контракти різко подорожчали в останні тижні з квітневих мінімумів, чому сприяє відновлення економіки в Китаї, що триває, і повільне пом’якшення карантинних заходів в інших країнах.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас