Енергоатом пропонує збільшити частку атомної енергії в Прогнозному балансі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергоатом пропонує збільшити частку атомної енергії в Прогнозному балансі

Енергетика
1128
ДП НАЕК «Енергоатом» пропонує переглянути Прогнозний баланс електроенергії Об’єднаної енергосистеми України на 2020 рік та збільшити в ньому частку атомної електроенергії.
Про це повідомляє прес-служба НАЕК.
“ДП НАЕК «Енергоатом» пропонує переглянути Прогнозний баланс електроенергії ОЕС України на 2020 рік у бік збільшення частки АЕС в структурі виробництва електроенергії до рівня, відповідного фактичному споживанню в режимі «базового» графіка. З цим і низкою інших пропозицій глава НАЕК «Енергоатом» Петро Котін виступив на засіданні робочої групи Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) з проблемних питань функціонування енергетичної сфери, яке відбулося 1 червня під головуванням Секретаря РНБО України Олексія Данилова”, – йдеться в повідомленні.
Енергоатом пояснює, що такі кроки дозволять не підвищувати ціну на електроенергію для населення.
Котін також наголосив на необхідності змінити чинну модель виконання спеціальних обов’язків, покладених на Енергоатом.
«Отже, Енергоатом пропонує впровадження прямих взаємовідносин Компанії з постачальниками універсальних послуг в частині продажу електричної енергії населенню, обсяги якої повинні становити до 50% від загального виробництва електроенергії на АЕС України», – зазначив в.о. президента компанії.
Як повідомлялося, в уряді неодноразово заявляли, що не планують підвищувати ціну на електроенергію для населення в 2020 році.
Для подолання кризових явищ в роботі енергетичної системи України Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища України в кінці квітня 2020 року було запропоновано новий Прогнозний енергетичний баланс виробництва і споживання електроенергії в енергосистемі України на 2020 рік. Енергобаланс передбачає пропорційне зниження обсягів виробництва електроенергії атомною, гідро- і тепловою генерацією. Прогнозний баланс виробництва електроенергії атомними електростанціями в 2020 році скорочено на 8,6% – до 73,7 млрд кВт-год.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас